www.iiiWe.com » به بهانه‌ی روز جهانی ریشه‌کن کردن خشونت علیه زنان

 صفحه شخصی گلاره رستم‌پور    
 
نام و نام خانوادگی: گلاره رستم‌پور
استان: کردستان - شهرستان: سنندج
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  طراح پاره وقت
تاریخ عضویت:  1395/06/03
 روزنوشت ها    
 

 به بهانه‌ی روز جهانی ریشه‌کن کردن خشونت علیه زنان بخش عمومی

13

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

روز بیست و پنجم نوامبر که سالگرد قتل خواهران میرابل است، به منظور توجه و اهمیت به زنان از سوی سازمان ملل متحد «روز مبارزه با خشونت علیه زنان» نام‌گذاری شده است. ۲۵ نوامبر برابر با ۴ آذر روز جهانی «مبارزه با خشونت علیه زنان» است، این روز که سالگرد قتل خواهران میرابل است، از سوی سازمان ملل متحد مبنایی نمادین برای الزام به توجه و اهمیت به زنان و انواع خشونت علیه آنان نام‌گذاری شده است. خواهران میرابال چهار خواهر اهل جمهوری دومنیکن با نام‌های «پاتریا»، «مینروا»، «ماریا ترزا» و «دِده» بودند که از مخالفان دیکتاتور معروف «تروخیو» (رافائل لئونیداس تروخیو مولینا با نام مستعار ال هِفه) حاکم نظامی جمهوری دومینیکن به شمار می‌رفتند. تروخیو بین سال‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۸ و سپس از ۱۹۴۲ تا ۱۹۵۲ رسماً رئیس جمهور دومینیکن بود و دوران حکومتش خشن‌ترین دوره در تاریخ جمهوری این کشور به حساب می‌آید. خواهران میرابل در فعالیت‌ها و مبارازت مخفیانه علیه رژیم او مشارکت داشتند. سه خواهر از چهار خواهر (پاتریا، مینروا و ماریا ترزا) در ۲۵ نوامبر ۱۹۶۰ به جرم شرکت در فعالیت‌های سیاسی علیه رژیم دیکتاتوری حاکم بر دومینیکن به قتل رسیدند.

۲۱ سال بعد یعنی سال ۱۹۸۱ در همایشی که در بوگوتا پایتخت کشور کلمبیا با شرکت مدافعان حقوق زنان در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب تشکیل شد، پیشنهاد شد روز قتل خواهران میرابل روز منع خشونت علیه زنان نام‌گذاری شود. هدف از این اقدام آن بود تا افکار عمومی جهانیان بیش از پیش به نهی خشونت نسبت به زنان متمرکز شود. سازمان ملل متحد نیز در ۱۷ اکتبر سال ۱۹۹۹ این روز را در تاریخ مناسبت‌های این سازمان گنجاند تا از این طریق همه ساله دولت‌ها و مردم جهان به این موضوع مهم توجه کنند.

سایت «فرارو» متن‌هایی را به مناسبت این روز گردآوری کرده‌ که در ادامه با هم می‌خوانیم:

خشونت علیه زنان همیشه یک چشم کبود و دندان شکسته و دماغ خونی نیست؛ خشونت اضطرابی است که در جان زن است
که فکر می‌کند باید لاغرتر باشد، چاق‌تر باشد، زیباتر باشد، خوشحال‌تر باشد، سنگین‌تر باشد، خانه‌دارتر باشد، عاقل‌تر باشد. ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان گرامی باد.



شرمگینم در دنیایی زندگی می‌کنم که برای جلوگیری از خشونت علیه زنان باید تلاش کرد! کاش این خشونت همان‌قدر که بعضی انکارش می‌کنند، واقعا وجود نداشت. باورش سخت است که بعد از چند هزار سال تمدن، بشر هنوز علیه خودش مکرراً دست به خشونت می‌زند. آیا ما اشرف مخلوقاتیم؟ به امید محو شدن خشونت علیه زنان در کل جهان.



۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان است؛ روزی برای مقابله با آزار جسمی، جنسی و روحی زنان دنیا این روز برای یادآوری عزم همگانی برای مبارزه با خشونت علیه زنان نام‌گذاری شده است. امنیت جسمی و روانی زنان در جامعه در هر سطحی پیش شرط اولیه فعالیت زنان یعنی نیمی از جمعیت یک کشور است که می‌تواند
موجب توسعه فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یک کشور شود.



برخی گمان می‌کنند که خشونت علیه زن تنها به معنی آسیب جسمانی و کتک زدن است. خشونت علیه زنان معنای گسترده‌ای دارد؛ خشونت‌های کلامی و رفتاری تاثیر بیش‌تری نسبت به خشونت‌های فیزیکی دارند. زخم‌هایی که روی پیکر زنان پدید می‌آید، شاید با گذر زمان بهبود یابند؛ ولی زخم‌های روحی و روانی به‌سادگی بهبود نخواهند یافت و اگر درمان نشوند عمیق‌تر می‌شوند. ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان گرامی باد.



دست همیشه برای زدن نیست ….
کار دست همیشه مشت شدن نیست … دست که فقط برای این کار‌ها نیست … گاهی دست می‌بخشد … نوازش می‌کند … احساس را منتقل می‌کند ... گاهی چشم‌ها به سوی دست توست … ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان گرامی باد.



هیچ کشور و فرهنگی در دنیا وجود ندارد که در آن زن‌ها ازخشونت مرد‌ها کاملا در امان باشند‌ از هر ۳ زن ۱ نفر در زندگیش مورد خشونت و اذیت واقع می‌شود. ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان تاکیدی بر این است که همه جوامع هنوز گرفتار خشونت علیه زنان هستند و باید تلاش کرد تا انواع خشونت‌ها ریشه‌کن شود. به امید محو شدن خشونت علیه زنان در کل جهان.



۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان گرامی باد. در این روز به خود، خانواده، دوستان و دیگران یادآور شویم که خشونت علیه زنان به جا مانده از دوران بربریت و وحشی‌گری است. خشونت علیه زنان از طرف هر فردی و با هر عنوان و سطح سوادی که باشد، نشان از ضعف درونی و نبود اخلاق و منطق است.


با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

برگرفته از: fararu.com

شنبه 5 آذر 1401 ساعت 08:29  
 نظرات