www.iiiWe.com » توضیح «رامیز قلی‌اف» درباره‌ی ثبت تار به نام جمهوری آذربایجان در یونسکو

 صفحه شخصی گلاره رستم‌پور    
 
نام و نام خانوادگی: گلاره رستم‌پور
استان: کردستان - شهرستان: سنندج
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  طراح پاره وقت
تاریخ عضویت:  1395/06/03
 روزنوشت ها    
 

 توضیح «رامیز قلی‌اف» درباره‌ی ثبت تار به نام جمهوری آذربایجان در یونسکو بخش عمومی

6

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.

رامیز قلی‌اف،‌ نوازنده‌ی پرآوازه‌ی تار در نشست رسانه‌ایِ کنسرت خود با ارکستر سمفونیکِ فرهنگ و هنر که روز گذشته برگزار شد، اعلام کرد: «ایران وطن دوم من است».

به گزارش خبرگزاری مهر، نوازنده سرشناس جمهوری آذربایجان گفت: مردم ایران برای موسیقی احترام زیادی قائل هستند آنچنان که وقتی وارد این کشور می‌شوم گویی وارد وطن دومم شده‌ام و شما مطمئن باشید با قلب و تارم این موضوع را اثبات می‌کنم. رامیز قلی‌اف در بخش دیگری از صحبت‌های خود توضیح داد: من به ایران سفرهای زیادی داشتم و در این سفرها اجراهایی را با ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری استاد فخرالدینی داشتیم که هر یک از آنها با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد. وی درباره برخی از اختلاف‌هایی که میان هنرمندان ایرانی و آذربایجانی در حوزه ثبت جهانی سازهای مختلف وجود دارد، توضیح داد: دوستی و برادری میان ایران و آذربایجان به ۵۰ یا ۱۰۰ سال ختم نمی‌شود. ما فرهنگ و تاریخ مشترک داریم که همیشه تلاش شده در این فضای مشترک با رفت و آمدهای موسیقایی مختلف گام‌های موثری برداشته شود. به هر حال این همکاری و احترام بین موسیقی دو کشور وجود داشته و دارد و هیچ گاه هم خللی در آن وارد نمی‌شود. از سوی دیگر سازی مانند تار برای ایران و آذربایجان نیست. این ساز متعلق به سرزمین‌های شرقی است که من نمی‌دانم از چه تاریخی وارد موسیقی کشور ما شد. البته که برای من هم این سوال وجود دارد که چرا تار آذری در فهرست یونسکو ثبت شده اما برای تار ایرانی این اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: در سال ۲۰۱۲ میلادی جلسه بین‌المللی از طرف یونسکو برگزار شد که در آن انواع سازهای تار مورد ارزیابی قرار گرفت، اتفاقا در این جلسه بود که ایران اعتراض داشت که چرا ساز تار به نام ایران در فهرست جهانی ثبت نشده است کما اینکه برخی از کشورهای دیگر نیز اعتراضی مشابه داشتند. همین موضوع نشان دهنده تنوعی است که ما می‌توانیم در ساز تار داشته باشیم. من حتی در این مورد و اینکه می‌دانستم در ایران دوباره این سوال از من خواهد شد فیلمی را با خودم آوردم که می‌تواند مقداری این موضوع را باز کند. البته باید به این نکته هم اشاره کنم که در این بخش «ساز تار آذربایجانی» و «نوازندگی تار آذربایجانی» هم مطرح است که باید روی آن تمرکز بیشتری داشته باشیم. من با برگزاری بیش از ۷۰ ارکستر در دنیا برنامه‌هایی را با تار اجرا کردم اما آیا آن کارهایی را که من و سایر هنرمندان دیگر جمهوری آذربایجان در سطوح بین‌الملل برای ثبت ساز تار انجام دادیم، کسان دیگری هم انجام داده‌اند؟ کنسرت ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر با همراهی رامیز قلی‌اف در روزهای ۳۰ آذر و یکم دی از ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت برگزار می‌شود.

برگرفته از : donya-e-eqtesad.com

سه شنبه 28 آذر 1396 ساعت 18:30  
 نظرات