www.iiiWe.com » درآمدزایی از طریق ارائه‌ی خدمات تخصصی ساختمانی در حوزه‌ی فن‌آوری نانو

 صفحه شخصی گلاره رستم‌پور    
 
نام و نام خانوادگی: گلاره رستم‌پور
استان: کردستان - شهرستان: سنندج
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  طراح پاره وقت
تاریخ عضویت:  1395/06/03
 روزنوشت ها    
 

  درآمدزایی از طریق ارائه‌ی خدمات تخصصی ساختمانی در حوزه‌ی فن‌آوری نانو بخش عمران

9

روی عکس کلیک کنید.‌

مصاحبه با مهندس مهرناز فتاح حصاری،
مدیرعامل شرکت کیلوپیکو آرین


شرکت کیلوپیکو آرین در مهرماه ۱۳۹۴ به عضویت پارک فن‌آوری پردیس درآمد و دفتر مرکزی خود را در پارک مستقر نمود. کیلوپیکو به عنوان نخستین شرکت مهندسان مشاور نانوفن‌آوری، ارائه‌دهنده‌ی خدمات مشاوره‌ی تخصصی فن‌آوری‌های نوین به تولیدکنندگان و کارفرمایان پروژه‌های ساختمانی، صنایع و شرکت‌ها در حوزه‌ی عمران و صنعت آب است.

فصلنامه‌ی «پارک فناوری پردیس» برای آشنایی بیشتر با شرکت‌های فناور عضو، گفتگویی با سرکار خانم مهندس مهرناز فتاح حصاری، مدیرعامل شرکت کیلوپیکو آرین فعال در حوزه نانوفناوری انجام داده است:

■ ‌ابتدا تشکر می‌کنم از سرکارعالی که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید. برای بنده و خوانندگان جالب خواهد بود که بدانیم به عنوان یک شرکت فناور، روند شکل‌گیری شرکت شما چگونه بوده است؟

آن زمان که با بقیه دوستان گرد هم آمدیم، اکثر شرکت‌های نانویی در حوزه تولید فعال بودند و حوزه خدماتی خیلی مهجور بود. ما تصمیم گرفتیم مبنای فعالیت‌هایمان را بر اساس ارائه خدمات R&D ، توسعه دانش فنی و ارائه آن به صنعت قرار دهیم و کیلوپیکو آرین را به عنوان اولین شرکت مهندسان مشاور نانو فناوری با هدف توسعه و تجاری‌سازی فناوری نانو در سال ۱۳۸۸ راه‌اندازی نمودیم.

اما آنچه که درخصوص مأموریت کیلوپیکو بیشتر مشهود است و این مجموعه را با سایر شرکت‌های فعال در این حوزه متمایز می‌نماید،گره خوردن فعالیت‌ها با تولید و توسعه دانش فنی محصولات جدیداست. در واقع می‌توان گفت محوریت فعالیت‌های کیلوپیکو بر پایه خلق اختراعات، توسعه آنها تا مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی و سپس ارائه به صنعت جهت توسعه صنعتی و بهره‌برداری تجاری از آنها می‌باشد.

نانو فناوری پدیدهای نسبتاَ نوظهور است که در اغلب گرایشات علمی راه‌یافته و با سرعت هرچه تمام‌تر در حال توسعه می‌باشد. این روندرو به‌ رشد اما در کشور ما به شکلی ویژه قابل مشاهده است؛ به طوری که با توجه به تعداد مقالات نمایه شده در مجلات معتبر علمی، هم اکنون در بین ۷ کشور نخست دنیا در تولید علم نانو فناوری قرار داریم. میزان موفقیت کشور در بهره‌گیری از این دانش میان رشت های، صنعتی‌سازی و تجار ی‌سازی آن تا حد زیادی متأثر از سیاست‌گذار ی‌های کلان دولتی چه در بخش علمی و چه در بخش صنعتی و اقتصادی است. اما صر ف نظر از اینکه سیاست‌های اتخاذ شده تا چه میزان در دستیابی به این هدف موثر عمل کرده‌اند باید به جایگاه شرکت‌های تولیدی و خدماتی این حوزه و نقش آنها در توسعه و صنعتی‌سازی این فناوری توجهی ویژه نمود.

■ ‌چرا کیلو پیکو؟ این نام از کجا نشأت گرفته؟

نام شرکت از ترکیب دو پیشوند SI کیلو و پیکو تشکیل شده است. همانطور که استحضار دارید کیلو برابر ۱۰۰۰ یا ۳+۱۰ و پیکو برابر۱۲-۱۰ می‌باشد. که ضرب این دو (کیلوپیکو) برابر ۹-۱۰ یا نانو است و نام شرکت خلاقانه از این عبارت اقتباس گردیده است.

■ ‌بله، باید گفت نام جالبی است، اما همان‌طور که نام شرکت از اهداف خلاقانه و تحقیق و توسعه خبر می‌دهد، آیا در توانمندی‌ها و محصولات شما هم این امر وجود دارد؟

اهداف کیلوپیکو انجام طرح‌های مطالعاتی، ارائه خدمات R&D فناوری‌های‌نوین به شرکت‌های تولیدی در حوزه ساختمان جهت خلق کارایی‌های نوین، بهبود کیفیت و ایجاد ارزش افزوده در محصول نهایی، توسعه محصولات دانش‌بنیان و مشاوره دانش فنی و فناوری جهت راه‌اندازی خط تولید محصول نانو؛ و طراحی اختصاصی محصولات مبتنی بر تکنولوژی‌های نوین مطابق نیاز ویژه هر صنعت می‌باشد. همچنین کیلوپیکو مجری طرح‌های پژوهشی، پایلوت و برگزار کننده سمینارها و کارگاه‌های تخصصی نانوفناوری به ویژه در حوزه صنعت آب و فاضلاب است.

در واقع هدف ما این نیست که برویم دانش فنی را تبدیل به محصول صنعتی کنیم، بلکه تمرکز ما روی بخش تحقیق و توسعه است و پس از ساخت نمونه و انجام ارزیابی‌های لازم آن را به صنعت معرفی می‌نمایم. از اینجا به بعد در کنار صنعت قرار می‌گیریم تا با ارائه مشاوره و خدمات لازم شرایط بهره‌برداری از امکانات و ساز و کار تولیدی صنایع برای محصول جدید مهیا شود.

■ ‌بطور کلی حوزه فعالیت‌های شما به چند بخش عمده تقسیم می‌شود؟

یکی همان ارائه خدمات R&D به شرکت‌هاست که پیشتر به آن اشاره نمودم. تاکنون بیشتر فعالیت ما در این حوزه مربوط به صنعت ساختمان بوده است. برای مثال به عنوان بازوی R&D در کنار یک تولید کننده مصالح ساختمانی که تمایل دارد با استفاده از فناوری‌نوین محصولش را ارتقاء یا بهبود دهد قرار گرفته و خدمات لازم را ارائه می‌نماییم. این روش در ایران تا حد زیادی جدید است و خیلی مرسوم نبوده، یعنی تا الآن اغلب به این صورت بوده که خود تولیدکنندگان با انجام فعالیت‌های تحقیق و توسعه محصولات‌شان را ارتقاء می‌دادند. فناوران و مخترعان هم به دنبال این بوده‌اند که یافته‌های تحقیقاتی خودشان را تولیدکنند. تجربه ما نشان داد با اینکه این یک روش پر چالشی است و گسترش آن سختی‌های خاص خود را دارد اما صنعت علاقه‌مند به استفاده از این خدمات می‌باشد.

یکی دیگر از فعالیت‌های ما طراحی اختصاصی محصولات براساس یک نیاز خاص صنعتی است. برای مثال ممکن است در صنعت آب و فاضلاب یک شهر مشکل کدورت آب وجود داشته باشد که می‌توان برای آن به طور خاص محصولی را طراحی کرد. انجام طرح‌های مطالعاتی یکی دیگر از حوزه‌های فعالیتی ما است، نمونه آن هم انجام پروژه مطالعاتی تدوین نقشه راه نانو فناوری در صنعت آب و آبفای کشور است که طی آن ضمن بررسی کاربرد نانو در صنعت آب در دنیا و دسته‌بندی مشکلات حل شده توسط این شاخه علم یک استراتژی و برنامه عملیاتی در صنعت آب ایران ترسیم شد.

■ ‌تعاملات شما در عرصه بین‌الملل چگونه است؟

شرکت کیلوپیکو همواره تعاملات بین‌المللی را در راس استراتژی‌های سازمانی خود داشته و تاکنون موفق به عقد قرارداد و انتقال فناوری به چند کشور از جمله لبنان و سوریه شده است. این شرکت همچنین با چند مجموعه اروپایی تفاهمنامه همکاری و توسعه محصول دارد.

■ ‌از مشتریانتان بگویید و اینکه درمجموع فناوری شما در چه بخش‌هایی خریدار دارد؟

اغلب محصولات ما فناوری‌هایی هستند که بخش‌های خاصی از صنعت می‌توانند مشتری آنها باشند؛ بنابراین لازمه کار ما ایجاد ارتباط با این صنایع و آگاه‌سازی آنها نسبت به مزایای محصولات است. در عین حال برخی از مشتریان ما تا حد زیادی تابع سیاستگذاری‌های بخش دولتی هستند. برای مثال در صنعت آب و فاضلاب، شرکت‌ها علاقهمند به استفاده از اینگونه فناوری‌ها هستند اما با توجه به حساسیت مسأله آب شرب و وجود پروتکل‌های خاص، محصولات باید استانداردهای لازم را داشته باشند، البته من این را یک عیب نمی‌دانم بلکه به نظر می‌رسد یک چالش برای شرکت‌های نانویی است که بتوانند محصولات خود را با این استانداردها مطابقت بدهند. در این چند سال، سطح آگاهی تصمیم گیرندگان، مدیران و کارشناسان صنعت آب و فاضلاب بسیار افزایش یافته و در عین حال سختگیری‌های موجود نیز سطح کیفی را بالاتر برده است و فکر می‌کنم اگر شرکتی موفق شود محصول خود را در ایران عرضه کند، قطعاَ از نظر فنی نیز توان صادر کردن آن را دارد.

■ ‌به ما از برنامه‌های آتی و افق‌های ترسیم شده پیش روی شرکت‌تان بگویید؟

کیلو پیکو در نظر دارد با گسترش فعالیت‌های خود در آینده نزدیک یکی از معتبرترین شرکت‌های ارائه دهنده خدمات مشاوره مهندسی فناورانه به حوزه ساختمان و صنعت آب، جهت توسعه محصولات بر پایه تکنولوژی‌های نوین باشد. نوآوری در زمینه عمران، ساختمان و فاضلاب و ارائه دانش فنی محصولات با فناوری‌نوین به شرکت‌های متقاضی خدمات در داخل و خارج از کشور از اهداف دیگر ما است.

■ ‌شما به عنوان مدیرعامل یک شرکت عضو پارک فناوری پردیس، از این پارک چه انتظاراتی دارید؟

انتظار ما این است که پارک برخلاف دیگر سازمان‌ها و نهادهای دولتی چابکی بیشتری در ارائه خدمات و تعهدات به اعضا داشته باشد. شرکت‌های فناور، محور پویایی بالایی دارند و سرعت عمل و واکنش سریع لازمه رقابت در عصر فناوری امروز است. هرچه بروکراسی اداری و زمان به نتیجه رسیدن درخواست‌ها در نهادهای حمایتی طولانی‌تر شود، از قدرت رقابتی شرکت‌ها کم می‌کند.

همچنین امید است تا زمینه‌هایی برای اطلاع‌رسانی موثر درخصوص شرایط استفاده از تسهیلات قابل ارائه به شرکت‌ها؛ شامل اطلاع‌رسانی شفاف از اعلام مراحل دقیق درخواست، نحوه تعامل با سازمان‌های ذیربط و مرتبط، شرایط و مراحل پیگیری و چگونگی نهایی‌سازی درخواست‌ها فراهم شود. این موضوع چه به صورت تسهیلات در امکانات اجرایی و چه به صورت تسهیلات مالی تا معافیت‌های مالی، تعامل با سازمان‌های خدماتی منطقه، می‌تواند تعریف شود.

همچنین ایجاد بستر مناسب برای هم‌افزایی بین شرکت‌های عضو می‌تواند زمینه رشد متقابل را برای اعضا به همراه آورد. در این راستا امیدواریم با سایر پیشرفت‌های پارک، در آینده نزدیک شاهد توسعه همکاری میان پارک و شرکت‌های مستقر در آن باشیم.

■ ‌خانم مهندس مهرناز فتاح حصاری، از شما متشکرم که در گفتگو با فصلنامه پارک فناوری پردیس شرکت کردید و از طرف خود و همکارانم برای سر کارعالی و مجموعه کیلوپیلو آرین آرزوی موفقیت دارم.

برگرفته از : techpark.ir

دوشنبه 30 مرداد 1396 ساعت 19:29  
 نظرات