صفحه شخصی گلاره رستم‌پور    
 
نام و نام خانوادگی: گلاره رستم‌پور
استان: کردستان - شهرستان: سنندج
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  طراح پاره وقت
تاریخ عضویت:  1395/06/03
 روزنوشت ها    
 

 جایزه‌ی «زنان در نوآوری» سال ٢٠١٦ در بریتانیا به یک زن افغان رسید بخش عمومی

5


شکردخت جعفری، زنی افغان از ولایت دایکندی به‌دلیل ارائه‌ی روش جدید پرتودرمانی برای بیماران سرطان، برنده‌ی جایزه‌ی زنان در نوآوری سال ۲۰۱۶ بریتانیا شد.
خانم جعفری دانشجوی دوره‌ی دکترا در رشته‌ی فیزیک طبی در دانشگاه ساری بریتانیا است. او شرکت «TrueInvivo» را تأسیس کرده تا بتواند نتایج تحقیقاتی خود در زمینه‌ی بهبود پرتودرمانی بیماران سرطانی را صنعتی کند و در دسترس عموم شفاخانه‌ها در سراسر دنیا قرار دهد.
این رقابت توسط نهاد نوآوری بریتانیا (Innovate UK’s infocus awards) راه‌اندازی شده و هدف آن حمایت از زنانی است که می‌تواند الگو و الهام‌بخش برای سایر زنان باشند. هدف این رقابت سراسری در بریتانیا، شناسایی، الگوسازی و توانمندسازی زنان مخترع است که ظرفیت رهبری در عرصه‌ی نوآوری و کارآفرینی را دارا هستند.
نهاد نوآوری بریتانیا برای هر برنده، ۵۰ هزار پوند انگلیسی جایزه می‌دهد.
دانشگاه ساری گزارش داده که شرکت شکردخت جعفری (TrueInvivo) روش دقیق‌تر پرتودرمانی را فراهم کرده و زمینه‌ی معالجه را با هدف‌گیری دقیق تومورها (دانه‌های سرطانی) به جای هدف‌گیری حجره‌های سالم، مساعد می‌سازد.
شکردخت گفته است مرگ پدرش به‌دلیل ابتلا به بیماری سرطان، باعث شده تا او تخصص‌اش را در قسمت دوزیمتری (Dosimetry) یا مانیتورینگ پرتودرمانی بگیرد.
پرتو درمانی بخشی از برنامه‌ی درمان بیماران سرطانی را تشکیل می‌دهد. هدف از پرتودرمانی استفاده از اشعه جهت از بین بردن سلول‌های سرطانی ‌است، طوری که اشعه را فقط باید به ناحیه‌ی سرطانی محدود شده تاباند تا بافت‌های سالم اطراف توده‌های سرطانی صدمه‌یی نبیند.

برگرفته از : dailyafghanistan.com

چهارشنبه 13 اردیبهشت 1396 ساعت 14:00  
 نظرات